Serafijn Single remedies

Beschrijving van de losse bloesemremedies van Serafijn Remedies. Gebruik de remedies op de chakrasteen.

 

De volgende remedies zijn beschikbaar:

Bereklauw
Problemen om je aan te passen aan een nieuwe omgeving; niet zeker zijn over je innerlijke leiding; afgesneden voelen van je wortels; overweldigd worden door verwarring en chaos van deze tijd.

Boerenwormkruid
Je schuift beslissingen voor je uit. Door je besluiteloosheid houdt je groepsbesluiten op. Je doet niets, terwijl je weet wat er gedaan moet worden. Je bent lethargisch, niet in staat te handelen. Boerenwormkruid geeft je de kracht om adequaat te handelen, weloverwogen beslissingen te nemen. Je kunt hoge doelen bereiken, zonder steeds te twijfelen over alle voors en tegens.

Bosviool
Je hebt last van emotionele onderdrukking, je kan niet in contact komen met diep zittende kwaadheid, woede en/of frustratie. Je kan er ook niets aan veranderen. Je kunt je kwaadheid niet op een niet-gewelddadige manier uitdrukken. Deze bloesem helpt je de frustraties los te laten en de emoties in goede banen te leiden.

Boterbloem
Je hebt gebrek aan eigenwaarde, bent schuw en afgezonderd, introvert, terwijl je vele capaciteiten hebt. Zundertse Boterbloem helpt je je talenten te ontdekken en naar voren te brengen. Twijfel aan jezelf verdwijnt en je schat jezelf correct in.

Braam
Voor mensen met goede ideeŽn, die de kracht niet hebben ze om te zetten in daden. Men heeft het gevoel vastgelopen te zijn en een enorme loomheid overvalt hem/haar. Braam laat de gedachten en de daden bij elkaar komen.

Brandnetel
Geeft een sterke binding met de aarde, vooral indien er veel indrukken te verwerken zijn die deze binding verzwakken. Geeft de mogelijkheid deze indrukken een plaats te geven. Voor mensen die anderen afstoten uit angst om emotioneel gekwetst te worden. Voor problemen die zich uiten in huidklachten. Derhalve een vast ingrediŽnt van verzorgende huidcrŤmes.

Bronwater (Mineraal)
Mineraalwater, uit een Toscaanse bron, gevonden in de heuvels. Dit water is onder de grond licht- en luchtdicht verpakt en naar ons vervoerd. Hier is het opengemaakt en blootgesteld aan de zon gedurende 5 uur, op 8 juni 2004, de dag dat venus voor de zon langs trok. Daarom is de bloesem niet om 8 uur in de zon gezet, maar tussen 9 en 14.00 uur, zodat de remedie deze speciale gebeurtenis mee heeft kunnen maken. De volgende zonsverduistering door venus zal nog 115 jaar op zich laten wachten. Serafijn Bronwater is voor inflexibele mensen die hoge eisen aan zichzelf stellen. Ze hebben dogmatische ideeŽn over liefde, religie en politiek. Deze starheid zorgt ervoor dat ze niet optimaal kunnen genieten van het leven. Deze persoon ziet absoluut niet in dat er iets fout is aan zijn houding en zal alleen doen wat hij belangrijk en goed vindt, ook al is het soms noodzakelijk dat er af en toe zaken gedaan worden die in zijn ogen niet goed zijn. Indien de geestelijke groei aangeeft dat er zaken anders gedaan moeten worden, dan zal dit genegeerd worden, omdat het niet past in zijn standaard werkwijze. Deze remedie heeft positieve invloed op het vermogen om een persoonlijkheid op te bouwen, met veel inzicht, levensvreugde en door venus ook met veel liefde. Het leert je je eigen innerlijk te volgen, je onderdrukt dit niet en laat je niet door anderen beÔnvloeden.

Brunel
Je hebt al zoveel geneesmethoden geprobeerd en hebt je eigen zelfhelende krachten afgeschreven. Zundertse Brunel stimuleert opnieuw je zelfhelende krachten. Deze remedie is uitstekend te combineren met elke andere bloesemremedie en zelfs met elke andere geneeswijze. Daarom is deze remedie GRATIS bij ons verkrijgbaar, indien u uw gebruikersflesjes door ons laat samenstellen.

Courgette NIEUW
De Courgette is vooral van nut tijdens ziekte of andere fysieke uitputting als geboorte, operaties, etc. De Courgette-remedie zorgt er voor dat het maximale uit de innerlijke genezer gehaald wordt om het herstel te bespoedigen.

Duizendblad
Duizendblad is een uitstekende remedie voor therapeuten en anderen die mensen helpen. Het werkt auraversterkend, en maakt u minder kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Het zorgt ervoor dat we ons bewust blijven van het lijden van anderen, zonder daar zelf door overweldigd te worden. Als lotion is het te gebruiken voor het sprayen van behandelruimten voor een energetische reiniging.

Eik
Mensen met Eik-gebrek zijn flinke mensen. Ze vechten voor hun bestaan en als ze ziek zijn dan doen ze er alles aan om zo snel mogelijk beter te worden en accepteren niet dat ze niet kunnen presteren als hoe ze dat normaal zouden doen. Ze verliezen nooit de hoop en geven niet op. Maar wat is dan het probleem, want zulke slechte eigenschappen zijn dit niet? Er is sprake van een constante drang om te presteren, het leven wordt niet genomen zoals het komt. Hij ziet het leven als een aaneenschakeling van prestaties, die telkens zo hoog mogelijk moeten zijn. Hij is niet in staat om te genieten van het leven. Een Eik-type heeft geen zwakke kant en werkt tot hij erbij neervalt. Als een ander niet kan presteren, dan neemt hij hun taken er ook gewoon bij.

Fluitenkruid
Helpt bij sexuele remmingen. Zorgt voor een normale inpassing van seksualiteit in het leven. Geeft verlichting bij klachten aan blaas- en nieren. Helpt de energiestroom rondom de tweede chakra te herstellen, waardoor problemen gerelateerd aan de tweede chakra kunnen verdwijnen. Helpt daarom bij aandoeningen van de voortplantingsorganen/milt/urinewegen, menstruatieproblemen, seksuele disfuncties, pijn in de onderrug, geen zin in eten, seks, leven, rigiditeit van lichaam en gedrag, angst voor seks, weinig sociale vaardigheden, ontzegging van plezier, angst om te veranderen, gebrek aan verlangen/hartstocht/opwinding.

Goudsbloem NIEUW
De Goudsbloem wordt geadviseerd bij mensen die in gesprek met een ander niet assertief, maar agressief zijn. Spreken met een gespleten tong, zonder ontvankelijk te zijn voor andermans mening. De remedie laat u de mening van een ander waarderen en leert u constructief en op basis van argumenten te discussiëren.

Gebroken hartje
Opent het hart voor vergeving, medeleven, onconditionele liefde voor anderen en emotionele vrijheid. Verbreekt blokkades in het hart en laat onzelf en andere weer toe in onze liefde. Helpt bij zelfacceptatie. In de negatieve toestand vormt men relaties gebasseerd op angst en bezitterigheid en is men emotioneel afhankelijk van anderen.

Geitenbaard
Brengt vreugde door optimisme. Helpt om je aandacht te verschuiven naar positieve zaken en weg te nemen van negatieve. Brengt het licht van de ziel en de geest in het lichaam, waardoor het mogelijk wordt om een positieve realiteit te creŽren. Zorgt ervoor dat mensen met een hoog energieniveau op spiritueel gebied deze energie naar de lagere chakraís overbrengen en daardoor lichamelijke activiteiten met veel creativiteit kunnen ontplooien.

Gras (wild) NIEUW
Voor het vinden van de rode draad in het leven, teveel mogelijkheden, kunnen niet kiezen, besluiteloos en ontevreden, 'ik weet het niet'. Deze mensen willen graag iets maken van hun leven. Ze willen iets belangrijks doen, iets waarmee ze veel voldoening oogsten. Ze willen van alles doen en zoveel mogelijk profiteren van het leven. Ze zijn echter niet in staat om een gerichte keuze te maken in hun carriŤre, omdat zij geen roeping hebben voor een bepaalde richting. Hierdoor komen zij op een gegeven moment niet verder in hun ontwikkeling, wat hun ontevreden maakt.

Grasklokje
Als je je losgeslagen voelt van je eigen roots. Je bent bang om tekort te komen, hebt geen vertrouwen in de toekomst, bent gehecht aan zaken die nu ineens niet meer zo zeker blijken te zijn. Grasklokje heft de bezitterigheid op en herstelt het vertrouwen in de toekomst. Helpt je jezelf weer met je ziel te verbinden en positief vooruit te gaan, wat positiviteit uitstraalt en later weer oogst.

Groot Hoefblad
Voor diegenen die zichzelf af hebben gesloten voor hun eigen liefde en lichaam. Voor diegenen die niet in staat zijn hun eigen kwaliteiten op het juiste niveau in te schatten. Voor mensen met gebrek aan eigenwaarde. Deze remedie herstelt de positieve kijk op de eigen kwaliteiten en leert je opnieuw liefde te voelen voor je eigen lijf en geest.

Grove Den
Iemand met Pine-tekort verontschuldigt zich constant voor zijn eigen bestaan. Ook is hij nooit tevreden over de resultaten die hij boekt. Hij had immers meer kunnen bereiken als hij maar wat harder gewerkt had. Zo is een persoon met Pine-tekort dus nooit tevreden over zichzelf. Ook kan een persoon met Pine-tekort zich schuldig blijven voelen over kleine nietszeggende foutjes die hij gemaakt heeft. Bijvoorbeeld een nacht de auto niet afgesloten, ook als er helemaal niets met de auto gebeurd is. Het kan zo ver gaan dat hij zich schuldig voelt over het feit dat hij bestaat. In relaties die niet goed zijn gaat hij er van uit dat hij niet beter verdiend heeft. Hij voelt zich dan ook verantwoordelijk voor de fouten van anderen, zijn kinderen en zijn partner. Op het werk neemt hij de schuld op zich van fouten die de hele afdeling samen maakt.

Guldenroede (Canadees)
Je denkt dat je alleen door negatieve daden aandacht kunt verkrijgen. In groepen verberg je je ware ik en men krijgt het idee dat je erg 'hard' bent. Guldenroede helpt je je ware imago te bewaren. Je schaamt je niet meer voor je eigen ik. Je snapt dat als je je krachten bundelt met die van anderen, dat je dan tot grote hoogten kunt komen.

Herik NIEUW
Neerslachtig, droevig, zware depressies, melancholisch, depressies van onbekende oorsprong, in zichzelf gekeerd. Bij een gebrek aan Herik-energie is er sprake van een zware depressie van onbekende oorsprong. Een algemeen gevoel van malaise, zonder dat daar een duidelijke reden voor gegeven kan worden. Het is voor de betrokkene moeilijk om nog zaken te vinden waar hij zich gelukkig door voelt. Als het nu maar mogelijk was een verklaring te geven voor deze neerslachtigheid, dan zou het aangepakt kunnen worden, maar dat is helaas juist bij een gebrek aan Herik niet mogelijk. Toch is er wel een goede manier om het aan te pakken: gebrui Herik.

Hondsdraf
Helpt je je vertrouwen in jezelf te herstellen. Helpt ook als eerste hulp remedie bij shock en trauma en werkt aardend.

Hondsroos
Als deze mensen (in de negatieve hondsroos-toestand) in problemen komen, doen ze geen moeite om die problemen te overwinnen. Zij leggen zich zonder reden neer bij alles wat hen overkomt. Zij nemen alles zoals het is en doen geen inspanningen om verbeteringen in hun leven te verwezenlijken. Zij schikken zich in hun lot. Als ze in een fout huwelijk terecht zijn gekomen, dan zullen ze het gewoon hun hele leven uitzingen, tenzij de partner het huwelijk beŽindigd, maar ook daar zullen ze zich bij neerleggen. Als ze een chronische ziekte oploopt, dan zullen ze geen moeite doen beter te worden. Ze gaan er vanuit dat het erfelijk belast is. Door deze remedie treedt je het leven weer met veel plezier tegemoed, je leeft helemaal op en krijgt nieuwe levensenergie.

Hulst NIEUW
Mensen met Hulst-gebrek hebben last van jaloeziegevoelens, haat, afgunst en wantrouwen. In ieder mens zit een gevoel van afgunstigheid voor wat anderen bereiken, doen of hebben. Bij dieren is het niet anders. In principe wil iedereen liefde geven en ontvangen, wat iemand met ernstig Hulst-gebrek dus zeer droevig kan maken. Gaat het nog verder, dan is de persoon verhard en geheel niet meer in staat om liefde te geven ůf te ontvangen.
Hulst laat u weer leven in innerlijke harmonie. In staat liefde te geven en anderen te waarderen die meer bereiken dan uzelf. U zal anderen niet meer bekritiseren en niet meer op ze neerkijken.

Judaspenning
Sommige mensen hebben het idee dat geluk niet voor hen is weggelegd. Ze lijken te schikken in hun lot, wat kan leiden tot apatisch gedrag. Het lukt immers toch nooit. Deze remedie haalt de angst voor het slagen weg, waardoor men veel positiever in het leven komt te staan en daardoor ook het succes aantrekt.

Kaasjeskruid
Integratie van lichaam, geest en ziel. Het leert deze drie delen van onszelf accepteren als ťťn geheel. Wie je bent, waarom je er bent en waar je naar toe gaat. Doel en bestemming.

Kamille
Werkt kalmerend op de zenuwen, ontlaadt spanning en angst. Buigt frustraties om tot acceptatie en zorgt voor een diepe rust. Maakt veerkrachtig, zonnig en kalm. Als je emotionele centrum te ver geopend is, waardoor je snel overstuur raakt.

Kamperfoelie
Hangen aan herinneringen, heimwee, nostalgie, vroeger was alles beter, zien geen perspectief in de toekomst, leven in het verleden, zijn ongelukkig en hebben spijtgevoelens. De persoon leeft weer in het heden en gaat goed met het verleden om. Hoewel het hier om een Bach-remedie gaat, die wij dus al gedurende lange tijd leveren, kan het toch interessant zijn deze versie eens uit te proberen. Vaak zijn remedies uit het eigen land nog effectiever dan uit andere landen.

Kattestaart
Zorgt ervoor dat we het overzicht bewaren als de zaken uit de hand beginnen te lopen. Zorgt voor het passende gevoel dat als mogelijkheden sluiten er nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Klaproos
Een aardende remedie, vooral toepasbaar bij vrouwen. Indien zij niet in staat zijn vrouwelijke kwetsbaarheden aan te pakken. Helpt met herstellen van de balans. Voor een goed en normaal seksueel leven.

Lavendel
Je zenuwen zijn tot het uiterste gespannen. Je bent radeloos en hebt last van slapeloosheid. Je reageert overgevoelig op spirituele invloeden. Lavendel geeft innerlijke vrede, verzachting en harmonische gevoelens.

Madeliefje
Madeliefje zorgt ervoor dat je kalm blijft en geconcentreerd kan blijven in een onrustige omgeving en gedurende onrustige tijden. Je blijft helder, werkt aan een doel en blijft productief. Je herontdekt onschuld en speelsheid. Gebruik het bij gebrek aan concentratie, verwarring en als je bang bent de controle te verliezen.

MaÔs
Je vindt het moeilijk om jezelf te blijven in de aanwezigheid van een groot aantal anderen. Bijvoorbeeld in een winkelcentrum, of op een feestje. MaÔs helpt je je evenwicht te bewaren en helpt je bij je spirituele ontwikkeling. Je voelt je gedesoriŽnteerd en verloren, vooral in de stad. Je hebt vaak last van beenverwondingen door struikelen etc. Het zorgt dat je goed gegrond bent.

Maskerbloem
Bevrijdt ons van angsten voor aanwijsbare zaken. Angst om relaties aan te gaan, angst om auto te rijden, vliegangst, straatangst, etc. De mens is bang om te falen, bang om alleen te zijn, heeft angst voor ongelukken, armoede, angst om ziek te worden, bang voor spinnen, muizen, slangen, liften, telefoongesprekken, etc. Deze problemen kunnen op gegeven moment het leven volledig gaan beheersen, terwijl ze er moeilijk over kunnen praten. Ook zie je vaak fobieŽn, die een ander moeilijk kan begrijpen, zoals geen auto durven rijden, algemene straatangst, supermarktangst, hoogtevrees, etc. Een Mimulus-type is teer gebouwd en lichamelijk erg gevoelig. Dit manifesteert zich ook in lichamelijke uitingen als blozen, trillen als een riet of stotteren.

Paardebloem
Gaat gebukt onder grote emotionele spanningen, die zich in de spieren vastzetten. Is erg perfectionistisch en heeft een gebrek aan eigen lichaamsbewustzijn. Een paardebloemtype is iemand die geen rust neemt, geen tijd neemt voor ontspanning. Uitrusten doe je alleen als je zo ziek bent, dat je echt niet meer verder kunt. Hij krijgt last van vastzittende spieren, vooral in de kaken en in de nek en de schouders. Hij heeft moeite om af en toe eens iets makkelijker te zijn en te accepteren dat niet alles perfect is.

Paardekastanje
Deze remedie is voor piekeraars, die niet in staat zijn om hun gedachten te ordenen. De problemen blijven maar als in een cirkeltje in hun gedachten doorspelen. Het zal duidelijk zijn dat deze mensen vaak last hebben van slapeloosheid, omdat zij gedurende de nacht alle problemen meerdere malen de revue laten passeren. Het zijn kwellende gedachten, die zij niet van zich af kunnen zetten. Doordat deze gedachten blijven rondcirkelen zijn zij niet in staat zich te ontspannen en te genieten van de normale zaken in het leven. Zij kunnen zich niet goed concentreren, en kunnen bijvoorbeeld na het lezen van een bladzijde uit een boek erachter komen dat zij absoluut niet weten wat ze gelezen hebben, omdat hun gedachten allang weer afgedwaald zijn naar de problemen die ze hebben. Ook kunnen zij in zware discussies met zichzelf terecht komen, waarbij alle argumenten telkens opnieuw langs komen.

Paarse Dovenetel
Helpt je orde in de chaos te scheppen, zowel bij praktische zaken als bij emotionele zaken. Versterkt de liefde voor je omgeving en kan helpen de seksualiteit te versterken. Helpt je de binding met aardse zaken te versterken en daar energetisch uit te putten. Geeft je innerlijke blijheid, als je negatief bent door ziekte of te veel werk.

Pompoen NIEUW
Helpt bij het nemen van beslissingen en uitvoeren van taken. Voor mensen die te veel zaken voor zich uitschuiven en uitstellen.

Pruim NIEUW
De Pruim is vooral van nut bij mensen die een losbandig leven leiden en moeite hebben trouw te blijven aan degene waaraan zij trouw verschuldigd zijn. Het laat je inzien dat relaties gewaardeerd en onderhouden dienen te worden.

Puntspirea
Deze remedie opent het hart en maakt ruimte voor het innerlijk kind, dat verbinding maakt met de helende krachten van de natuurwereld. Het haalt de scherpe kanten van het leven af door de opening naar de krachten van de natuur.

Ridderspoor
Geeft u een charismatisch leiderschap, met een enthausiasme dat anderen stimuleert. Met veel plezier helpt u anderen hun doel te bereiken. Een nuttige remedie voor mensen die leiding geven en anderen dienen te stimuleren in hun werk.

Rode Kastanje
Iemand met een tekort aan Red Chestnut-energie maakt zich altijd zorgen om anderen. Om vrienden, bekenden, en vooral natuurlijk om familieleden. Als iemand op een bepaald tijdstip langs zou komen en hij komt wat later, dan denkt hij gelijk dat er iets vreselijks gebeurd is. Een verkeersongeluk of een hartaanval of zo iets dergelijks. Zij kwellen zichzelf enorm op deze manier, omdat zij zich constant zorgen maken. Zorgen om het kind dat alleen naar school is gefietst, is het wel aangekomen, is alles wel goed gegaan? Het liefst zou hij naar school gaan of bellen om te vragen of alles wel goed is. Hierdoor krijgt hij eventueel ook de vaste klachten als maagzuur of erger. Constant zorgen maken is zeer ongezond en sloopt langzaam het eigen lichaam. Vaak is het niet zo erg als hier omschreven. Iedereen heeft wel iets van Red Chestnut in zich, maar bij sommigen is het toch zo sterk aanwezig dat een correctie noodzakelijk is om weer normaal gezond en vrolijk te kunnen functioneren.

Rode Klaver
Helpt je het overzicht te bewaren en structureel te handelen in een periode van paniek en verschrikking. Brengt balans in groepssituaties waarbij paniek de overhand dreigt te krijgen, bij diegenen die het toegediend krijgen.

Roze Duizendblad
Voor mensen die moeilijk samen met anderen kunnen functioneren. Met een aura die energieŽn van anderen overneemt. De remedie schermt de emotionele grenzen af, zorgt dat we ons bewust zijn van anderen, zonder ons te laten overweldigen.

Sering
Heeft een stijve houding (zowel lichamelijk als geestelijk) en is niet in staat oude blokkades los te laten, waardoor de karaktervorming achterblijft. De lichamelijke stijve houding zorgt vooral voor problemen met de ruggengraat en de spieren er om heen. Een seringtype is serieus. Hij is niet in staat problemen van zich af te zetten. Oude trauma's houden de persoon bezig, zodanig dat er geen ruimte is om nieuwe ervaringen vrij op te doen en open het leven in te gaan. De problemen uiten zich in problemen met de ruggengraat en de spieren er om heen. Dit levert rugpijn op en uit zich in vastzittende spieren, hernia's en andere rugproblemen. De persoon loopt ook vaak met het hoofd gebogen.

Smeerwortel
Helpt te helen op elk niveau. Helpt het etherisch lichaam te helen indien er verwondingen zijn vanuit dit leven, maar ook indien die verwonding voortkomt uit incarnaties van vorige levens. Gebruikt de helende krachten van de hogere chakraís om het lichaam weer in balans te krijgen. Zorgt voor betere sterkere koppeling met het spirituele.

Sint Janskruid
Helpt je tegen angstige en verstoorde dromen. Je bent te open, te mededeelzaam en kwetsbaar. Het geeft je vertrouwen in spirituele bescherming en begeleiding. Een mantel van beschermend licht zal je beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Voor kinderen die bedwateren en nachtelijke angsten hebben.

Speerdistel
Geeft ons moed als we tegengewerkt worden, zorgt dat we zelfverzekerd handelen. Zorgt ervoor dat we 'vechten' in plaats van te 'vluchten'. Het spreekt onze innerlijke kracht aan om zeker van ons zelf en vol vertrouwen de juiste maatregelen te treffen.

Struikheide
Iemand met Heather-tekort dringt zichzelf op aan anderen, door alle problemen die hij heeft te bespreken. Constant wordt er over de eigen problemen gesproken, zonder dat de ander er om vraagt of er in geÔnteresseerd is. Als hij alleen is voelt hij zich erg ongelukkig, omdat hij zijn problemen niet kwijt kan. Als iemand met problemen naar hem toegaat, dan zal hij binnen enkele momenten het gesprek overgenomen hebben en over zijn eigen problemen spreken. Iedereen bevindt zich wel eens in de negatieve Heather-emotie. U kent de situatie wel dat u in de wachtkamer bij de dokter zit of in het ziekenhuis en een wildvreemde alle problemen die hij heeft aan u begint te vertellen. Je moet echt onbeleefd en hard worden om van ze af te komen, of je hoort het gelaten aan. Omdat iemand met Heather-tekort alleen over zichzelf wil praten levert dit vaak problemen op in relaties. Deze houding is veelal veroorzaakt door een verkeerde opvoeding of gewoon een liefde tekort in de jonge jaren.

Teunisbloem
Voor mensen die zich afgewezen voelen, ongewenst. Mensen die geen vaste relaties aan durven gaan, angst voor ouderschap, onderdrukking van emotionele en seksuele gevoelens. De remedie helpt genezen van pijnlijke energieverlies door de moeder geabsorbeerd, laat je emotioneel openen en lange, diepe relaties aangaan.

Trompetbloem
Voor mensen die zich niet goed uit kunnen drukken, niet assertief zijn en niet helder kunnen/durven spreken. Zorgt ervoor dat we ons kleurrijk uit kunnen drukken, een actieve, dynamische projectie van onszelf kunnen weergeven in sociale situaties.

Valeriaan
Geeft verlichting bij spanning en uitputting door te hard en te veel werken. Zorgt voor een beter inzicht in elkaar bij (huwelijks/samenlevings)relaties. Brengt vreugde van binnenuit. (prima te combineren met de bloesemremedie kamille).

Vergeetmenietje
Opent ons hart om diepgewortelde, onderbewuste pijn en angsten te laten ontsnappen; Laat ons terugkeren naar onze jeugdige onschuld.

Vingerhoedskruid (paars)
Je bent niet flexibel op mentaal gebied; geen zicht hebben op hoe je met problemen en conflicten om moet gaan. Je zit vast aan een bepaalde kijk op de zaken en kan daar maar niet van afwijken. Je ziet de kern van het probleem niet, zodat je niet in staat bent om het probleem uit de weg te ruimen.

Vingerhoedskruid (wit)
Voor diegenen die hun hart afgesloten hebben en in zichzelf gekeerd zijn. Het opent het hart en laat oude negatieve herinneringen verwerken en de geest verlaten. Het helpt met het loslaten van het negatieve uit het verleden.

Vogelwikke
Door een verkeerd seksueel beeld van jezelf ontstaan seksuele problemen. Meestal komt dit voort uit problemen in de kindertijd. De seksuele problemen kunnen uiteenlopen van impotentie, naar personaliteitscrisis, naar geen plezier hebben in seksuele relaties, geen seks durven beleven met open geest. Liefde en Ďde liefdeí bedrijven, open en zonder terughoudendheid is de intentie van deze remedie.

Water Wilgenroosje
Het Water Wilgenroosje wordt ingezet bij shock of trauma door emotioneel of bij seksueel misbruik. Ook bij shock of trauma bij dieren. Je bent niet in staat je balans terug te vinden na een ernstige gebeurtenis (ongeluk, verdriet, trauma). Je bent overmand door een enorme spanning, als gevolg van groot verdriet.

Wilde Brem
Voor mensen die depressief zijn, pessimistisch en vertwijfeld. Vooral voor wat betreft de relatie tot wereldse zaken. De remedie maakt positief en optimistisch, maakt ruimte voor gevoelens als liefhebben, aanmoediging en verzorging.

Wilgenroosje
Als je niet gegrond bent; energiestagnatie; reinigt oude patronen en stimuleert vernieuwing van energie; trekt herstellende kracht aan uit de omgeving. Als je apathisch reageert na een ongeval/bij slecht nieuws.

Zilverschoon
Zilverschoon helpt bij het ontwaken van onze spiritualiteit. Het maakt ons minder afhankelijk van materiŽle zaken. We verkrijgen inzicht in onszelf, beleven plezier aan de eenvoudige genoegens van het leven, terug naar de roots van het leven. Het is de remedie voor tijden dat we ons teveel op materiŽle zaken storten en afgesneden zijn van ons hogere doel in het leven. Het zorgt ervoor dat we meer gekoppeld zijn met de natuur.

Zonnebloem NIEUW
Laat de zon in je stralen, helpt je een gebalanceerde individualiteit uitstralen, met nadruk op de mannelijke kant in je en je relatie naar mannelijke familieleden. Houdt arrogantie tegen en stimuleert je als je

Zonneroosje
Zonneoosje is bedoeld als hulp bij acute problemen en noodgevallen. Zelfs wanneer alle hoop lijkt te zijn vervlogen brengt Zonneroosje rust en geeft het de mogelijkheid verder te zoeken naar mogelijke oplossingen. Zonneroosje is bijvoorbeeld een goede remedie om direct te geven na een auto-ongeval. Het is dan ook vooral bestemd voor directe hulp en minder voor hulp op lange termijn. Ook als iemand ernstig geschrokken is, bijvoorbeeld bij het krijgen van slecht nieuws, of door de aanblik van een ongeval is Zonneroosje een goede remedie. Als lange-duur-remedie kan het gegeven worden aan mensen of dieren die de neiging hebben snel in paniek te raken. Ook is het een goede remedie voor mensen die lange tijd een verslaving hebben gehad (bijvoorbeeld aan drugs). Het geeft jezelf overstijgende moed. Helpt om jezelf te vergeten en alleen aan anderen te denken en te helpen. Versterkt de greep op de werkelijkheid.
een te lage dunk van jezelf hebt.

In deze balk vindt u gerelateerde producten en informatie over waar de producten aangeschaft kunnen worden. (Op de plaatjes klikken.)

Losse Serafijn Remedies.


Informatiekaart in kleurenprint, gelamineerd. ca. 21 * 30cm (A4-formaat), dubbelzijdig bedrukt.

Korte beschrijvingen van alle Bach Bloesem Remedies en alle Serafijn Remedies.

Onmisbaar voor elke therapeut en zelfbehandelaar.


Informatieboekje met beschrijvingen van alle Serafijnproducten.

Beschrijvingen van:

Serafijn Single Remedies
Serafijn Chakrasteen
Serafijn "On the wings of an Angel"
Serafijn Essentieel Healing Systeem Serafijn Edelsteenremedies
Serafijn Combinatieremedies

Geschreven door Frank Fokke, 32 pagina's, met 76 kleurenfoto's en illustraties.


Poster met foto's van alle Serafijn Remedies. A4-formaat (21 * 30cm), gelamineerd.

© Frank Fokke 2006.
Niets van deze pagina's mag worden gekopieerd in boekvorm of op digitale wijze zonder uitdrukkelijke toestemming van de eigenaren.

Serafijn Remedies, eerlijke zuivere remedies!