Serafijn Edelsteenemedies

Beschrijving van de losse edelsteenremedies van Serafijn Remedies. Gebruik de remedies op de chakrasteen.

 

Stenen zijn er altijd al geweest. Mooie stenen ook. Stoffen die door de hitte in de aarde smolten en uiteindelijk weer gestold zijn. De soort stoffen die gesmolten waren bepalen dus de soort steen die ontstaan is bij dit stollingsproces. Er zijn zwarte kleurloze stenen ontstaan, maar ook hele mooie felgekleurde stenen. De mens heeft zich altijd al aangetrokken gevoeld tot de stenen, gebruikte ze heel vroeger al bij het eren van de goden, maar ook door eeuwen lang te experimenteren en informatie door te geven van generatie naar generatie, is men helende krachten toe gaan kennen aan de stenen.

Hoe kan een steen helend werken?

Het komt allemaal neer op de ‘Wet van behoud van energie.’ Energie gaat namelijk nooit verloren, het wordt alleen omgezet in andere vormen van energie. Elektriciteit wordt in een elektrische kachel omgezet in warmte en in stralingsenergie en als u het opgloeien van de spiralen ziet, ook nog in lichtenergie.

Heeft u na een zomerdag een uur nadat de zon is ondergegaan wel eens gevoeld aan de bakstenen van uw huis aan de zonkant? Die zijn echt heet. Een steen is dus ook in staat om energie op te slaan (te accumuleren) en die later (nadat de zon al lang onder is gegaan) af te staan aan de omgeving, of aan uw hand, als u die erop legt.
Elke steen heeft een eigen kleur. Wat is kleur? Als er licht op een voorwerp valt, dan wordt die lichtenergie voor een groot deel opgenomen in het voorwerp en omgezet in een andere vorm van energie (warmte bijvoorbeeld). Normaal licht (zonlicht bijvoorbeeld) bevat alle kleuren van de regenboog. Alle kleuren samen ziet ons oog als wit licht. Al die kleuren worden opgenomen door het voorwerp, behalve één kleur. Die wordt weerkaatst en val op ons oog. Dus een groene steen wil zeggen dat de steen alle kleuren licht opneemt en omzet in andere energie, behálve groen licht. Dat wordt weerkaatst op ons netvlies en is de reden dat we het zien.

De energie die de steen opneemt, geeft hij ook weer af, maar dan in een andere vorm. Zo geeft elke soort steen een andere energie af, omdat elke steen een eigen chemische structuur heeft en de ontvangen energie anders omzet dan andere stenen.
Een steen kan die ontvangen energie maanden lang afgeven, voor hij weer opgeladen dient te worden. Uiteraard geldt ook hier weer dat elke steen anders is dan de andere en dus ook de tijd dat hij in energie afgeeft is anders. Ook de sterkte van de energie die afgegeven wordt verschilt.

Hoe is een steen dan op te laden?
De zon speelt een hele belangrijke rol, maar ook de soort energie die we op de steen loslaten. De steen dient energetisch schoon te zijn. Dit kan door hem lange tijd in stromend water te leggen, maar ook door de steen in de aarde te begraven en lange tijd zijn energie aan de aarde af te geven en schoon te spoelen door het regenwater dat er langs loopt. Naast zonlicht neemt de steen boven de grond allerlei energieën op, als straling van beeldschermen, en allerlei apparaten, stroomkabels, noem maar op. Dit zorgt langzaamaan voor een energetische vervuiling van de steen, waardoor de eigen energie die hij afgeeft verstoort wordt door andere omgezette energieën die niets met de oerkracht van de steen te maken heeft.

Als de steen energetisch schoon is, dan laad je hem bijvoorbeeld op door hem in het felle zonlicht te leggen. In korte tijd neemt de steen de stralingsenergie van de zon op en begint direct zijn eigen vorm van energie weer uit te stralen.
Als je die steen dan tijdens het opladen in een schaaltje bronwater legt, dan neemt het water gelijk de energie over van de steen. Dit water wordt dus in een groot aantal uren opgeladen met dezelfde energie als die de steen afgeeft en kan je conserveren, bewaren en later inzetten als edelsteenremedie.

Onze edelsteenremedies.
Wij hebben van een aantal bekende edelsteensoorten een groot aantal stenen (honderden) genomen en die begraven in de aarde, daar waar er veel water langsstroomt, in een afgelegen gebied. Negen maanden later hebben we de stenen weer opgegraven. Deze stenen waren daardoor energetisch volkomen schoon en vrij van verstoringen. Direct zijn ze ’s ochtends vroeg soort bij soort in schaaltjes bronwater gelegd, waar ze de hele dag in de felle zon hebben gelegen.
Hierdoor hebben de stenen hun oerenergie, vrij van vervuiling, afgegeven aan het bronwater. Aan het einde van de dag hebben we het bronwater soort bij soort geconserveerd en bewaard in donkere flesjes.
Deze edelsteenremedies hebben dus dezelfde werking als dat het omhangen van volkomen energetisch schone en daarna opgeladen stenen. Omdat de zogenaamde ‘moedertincturen’ energetisch schoon bewaard worden, blijven deze druppels energetisch zuivere energie afgeven, zodra ze gebruikt worden. Net als bij bloesemremedies blijven deze moedertincturen de energie vasthouden, totdat ze in de open lucht of in aanraking met het lichaam komen.

Door deze edelsteenremedies druppelsgewijs aan te brengen op onze chakrastenen, bent u in staat om de helende werking te ervaren, eventueel door meerdere edelsteenremedies tegelijk op de chakrasteen aan te brengen, of door het te combineren met op de chakrasteen aan te brengen bloesemremedies.

De voordelen van de chakrasteen in combinatie met onze edelsteenremedies zijn dus:
- U kunt meerdere remedies tegelijkertijd gebruiken, zonder ‘krom’ te lopen door het gewicht van een aantal stenen.
- U kunt de edelsteenremedies combineren met bloesemremedies op dezelfde chakrasteen.
- U gebruikt altijd de meest zuivere vorm van de steenenergie en heeft daardoor geen last van verminderde werking door vervuilde edelstenen.

Welke edelsteenremedies we gemaakt hebben:

Agaat botswana - Geeft rust en helpt twijfel op te heffen. Ontwikkelt creativiteit en inzicht. Bij depressie en stress. Bij ontgiften.

Agaat brazil - Herstelt lichaamsenergie en ontstresst. Gebruik in situaties waarbij kracht en stoer optreden vereist is.

Amazoniet - Helpt de fysieke balans in het lichaam te herstellen en zijn goed voor de gezondheid in het algemeen. Verbetert de zelfexpressie, goed voor spreken in het openbaar. Symboliseert helderheid, helpt daden in actie om te zetten. Chakra: 4 en 5.

Amethystkwarts - Remedie voor meditatie en spirituele healing. Zorgt voor een betere samenwerking, een beter begrip van anderen. Geeft mooie dromen bij gebruik tijdens de slaap.

Aventurijn - Brengt vrouwelijke en mannelijke energie in balans. Creativieit, leiderschap en plezier. Helpt bij het nemen van de juiste beslissingen. Omhult de gebruiker in een deken van liefde. Voor hart en longen. Chakra: 4 Sterrenbeeld: Stier.

Azuriet - Helpt in contact te komen met spirituele helpers, helpt healers en andere therapeuten. Helpt u expressie te geven aan uw gedachten en gevoelens. Helpt bij het bereiken van grote spirituele diepten. Tegen problemen met de ruggegraat, de ribbenkast en kleinere botten. Helpt met het verwijderen van toxische vervuiling, zoals die bijvoorbeeld overblijft na medicatie. Chakra: 6.

Bergkristal - De bergkristalremedie is een algemene remedie die helpt de balans te herstellen tussen lichaam, geest en ziel. Het wordt dan ook, net als bijvoorbeeld de bloesemremedie Brunel, gebruikt als versterker van andere toegepaste remedies. Los ook goed tegen wagenziekte, angsten, depressies en evenwichtstoornissen. Bevordert helder denken.

Edelopaal - Een zachte energie die uw aura binnenstroomt. Opent uw gevoelens voor de natuur en laat u zien dat u één bent met de natuur, er deel van uitmaakt. Angst voor eenzaamheid verdwijnt, u ziet dat u het juiste pad bewandelt.

Hematiet - Zorgt voor een sterke gronding, binding met de aarde. Helpt jezelf en je huis te beschermen. Goede steen/remedie om te gebruiken als je een bespreking in gaat, waar je aangevallen zal worden. Helpt je te gronden, en is daarom een goede steen als je gaat reizen. Gebruiken bij bloedarmoede.

Jaspis rood - Helpt u bij het onthouden van uw dromen. Helpt u uit situaties van onrecht. Helpt de bloedcirculatie. Door shamanen gebruikt om gezondheid en reïncarnatie te bevorderen.

Onyz zwart - Een beschermende remedie voor als u discussies aan moet gaan of op moet komen voor uzelf. Helpt tegen de negativiteit van anderen die uw aura binnenkomt.

Rhodoniet - Om rustig te worden, om onduidelijkheden te helpen verwerken, tegen twijfel. Herstelt de balans in uw lichaam.

Rozekwarts - Verbetert eigenliefde en liefde voor anderen. Een prima steen om het hart te openen en liefde aan te trekken die we zo hard nodig hebben. Een belangrijke steen/remedie voor mensen die zich spiritueel aan het ontwikkelen zijn.

Tijgeroog goud - Een remedie voor bescherming. Helpt eigenbegrip te vergroten en moed te geven. Veranderingen en transformatie die komt van innerlijke kennis. Zorggt dat je op de juiste momenten actie onderneemt.

Zoïsiet - Wordt gebruikt om buikkrampen tegen te gaan.

In deze balk vindt u gerelateerde producten en informatie over waar de producten aangeschaft kunnen worden. (Op de plaatjes klikken.)

Losse Serafijn Edelsteen Remedies.


Informatieboekje met beschrijvingen van alle Serafijnproducten.

Beschrijvingen van:

Serafijn Single Remedies
Serafijn Chakrasteen
Serafijn "On the wings of an Angel"
Serafijn Essentieel Healing Systeem Serafijn Edelsteenremedies
Serafijn Combinatieremedies

Geschreven door Frank Fokke, 32 pagina's, met 76 kleurenfoto's en illustraties.

© Frank Fokke 2006.
Niets van deze pagina's mag worden gekopieerd in boekvorm of op digitale wijze zonder uitdrukkelijke toestemming van de eigenaren.

Serafijn Remedies, eerlijke zuivere remedies!